Balkons & galerijen

Mombarg Beton is specialist in de productie van prefab betonnen balkons en galerijen. Door de jaren heen hebben wij in de Nederlandse bouwwereld dan ook een enorme staat van dienst opgebouwd in het leveren van de meest uiteenlopende varianten van deze elementen. Onze prefab balkons en galerijen zijn leverbaar in diverse vormen, afmetingen en uitvoeringen. Uiteraard leveren we deze elementen met de door jou gewenste bevestigingsmethode en afwerking en in elke gewenste hoeveelheid.

Mombarg Beton - Appartementencomplex Zeeburgereiland - prefab betonnen balkons, bloktreden, bordessen consoles, galerijen, kokers, kolommen, trappen en wanden
Mombarg Beton - Kop Noordsche Bos - Appartementencomplex Romanov - Zaandam - woningbouw - prefab betonnen balkons, dakplaten, kolommen, trappen, bordessen en wanden

Hoe we dit doen?

Het bewijs dat wij ons vak verstaan! Onze prefab balkons & galerijen:

 • worden al sinds 1985 uitgetekend, berekend en gefabriceerd in de Achterhoek;

 • zijn leverbaar met verschillende bevestigingsmogelijkheden;
  • Oplegging op staal-constructie;
  • Oplegging op kolommen;
  • Oplegging op consoles;
  • Ophanging door middel van nokken;
  • Ophanging door middel van Isokorf

 • zijn verkrijgbaar in diverse vormen, uitvoeringen en afmetingen;

Mombarg Beton - Appartementencomplex Westwijk Vlaardingen - woningbouw - prefab betonnen balkons, balken, galerijen, betonbanden concoles, dakplaten, kolommen, trappen, bordessen en wanden

en...

 • diverse instortvoorzieningen mogelijk zoals;
  • voorzieningen t.b.v. hekwerken
  • hijsvoorzieningen
  • hemelwaterafvoeren
  • Voorzieningen t.b.v. elektra
  • metselwerksteunen
  • opleghandjes

 • kunnen naast wafelstructuur worden voorzien van diverse andere anti-slipstructuren, waaronder wyber-, geweven en gezandstraald motief;

 • voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en het bouwbesluit;

 • worden altijd geleverd inclusief engineering (teken- en berekenwerk), plus een garantiecertificaat.

Mombarg Beton - Kop Noordsche Bos - Appartementencomplex Romanov - Zaandam - woningbouw - prefab betonnen balkons, dakplaten, kolommen, trappen, bordessen en wanden
Romanov - Zaandam

Referentie

Onze prefab balkons en galerijen zijn terug te vinden in tal van Nederlandse gebouwen. Eén zeer aansprekend voorbeeld is het prachtige in authentiek Zaanse stijl vormgegeven appartementencomplex Romanov in Zaandam.

In deze door Boparai Associates Architekten ontworpen woontoren komen de vormen en kleuren van de typische zaanse huisjes terug. Het excentrieke gebouw bevat twee winkellagen met daarboven 17 luxe appartementen. Elk appartement heeft minimaal één balkon geleverd door ons.

Naast deze balkons hebben we voor dit project ook wanden, kolommen, trappen en bordessen geleverd aan opdrachtgever HSB Bouw.

Mombarg Beton proces
Happy flow

Jouw project

Ben je voor jouw project op zoek naar een prefab beton oplossing. Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op en laat onze experts met je meedenken om zo samen tot de meeste geschikte oplossing voor jouw ontwerp te komen. Wanneer je besluit ons het project te gunnen zullen onze engineers samen met een constructeur het nodige teken- en berekenwerk uitvoeren. Zodra dit gereed en goedgekeurd is zullen we tot productie overgaan om vervolgens op exact de afgesproken dag en tijd de elementen af te leveren op de bouwlocatie. Tijdens het gehele proces word je als afnemer middels notificaties op hoogte gehouden van de voortgang. Dit geeft jou meer transparantie en inzicht zodat projectplanningen beter nageleefd kunnen worden. Bij Mombarg Beton noemen we dit een Happy Flow, van eerste contact tot levering.

Mombarg Beton - Calculatie

Constructie en veiligheid

Onze deskundige engineers denken graag met je mee en werken vervolgens onze prefab elementen en constructies zorgvuldig uit. Mombarg Beton is gecertificeerd met onder andere het ISO 14001 en het KOMO BRL2813 certificaat zodat jij verzekerd bent van de beste kwaliteit en betrouwbaarheid. Technische details en bestekteksten zijn te vinden op onze documentatiepagina.

Mombarg Beton - Duurzaamheid
Oog voor het milieu

Duurzaamheid

Naast alle praktische, economische en technische voordelen van prefab beton is het ook nog eens een enorm duurzaam product. Aangezien alle kelders, putten en elementen op maat worden gemaakt is er nog nauwelijks sprake van afval. Ook is de levensduur van gebouwen langer en zijn betonelementen te hergebruiken. Daarnaast onderschrijft Mombarg Beton het Betonakkoord waarin afspraken zijn gemaakt om de betonsector in 2030 klimaatneutraal en circulair te maken. Bovendien bevat ons beton al jaren standaard hoogovencement dit zorgt voor een sterk verminderde CO2 uitstoot t.o.v. het traditionelere portlandcement.

Informatie aanvraag

Wens je meer informatie over onze balkons of galerijen ?

Ik ben gespecialiseerd in prefab beton elementen zoals balkons, galerijen en casco elementen. Wil je advies voor de mogelijke toepassing van onze elementen in jouw project? Ik help je graag.

Mombarg Beton Ted Jansen
Ted Jansen Commercieel Adviseur 0314 - 760 760 t.jansen@mombargbeton.nl

Vraag vrijblijvend informatie aan

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Hinkenheuvel 2, 7071 PZ Ulft