Casco

Het grote voordeel van een prefab casco is dat het de bouwsnelheid sterk bevorderd. Mede dankzij onze Happy Flow worden elementen just-in-time geleverd en kan er in een hoog tempo worden doorgebouwd. Zowel aannemer, leverancier als eindgebruiker profiteert hiervan.

Mombarg Beton leverde prefab beton wanden voor Kerkgebouw de Poort in Oud-Beijerland
Mombarg Beton - prefab betonnen kolommen voor nieuwe magazijn Kramp Varsseveld - tevens geleverd prefab betonnen balken, blokken, trappen, bordessen en wanden
Hoe we dit doen?

Onze prefab casco's:

 • worden al sinds 1985 uitgetekend, berekend en geprefabriceerd in de Achterhoek;
 • profiteren van de Happy Flow;
 • worden vooraf volledig in 3D uitgewerkt;
 • worden altijd geleverd met een KOMO certificaat;
 • worden op duurzame wijze en conform ISO 14001 vervaardigd;
 • worden altijd geleverd met teken- en berekenwerk, plus een garantiecertificaat.

Mombarg Beton - prefab betonnen kolommen voor nieuwe magazijn Kramp Varsseveld - tevens geleverd prefab betonnen balken, blokken, trappen, bordessen en wanden
Referentie

Kramp

In het Gelderse Varsseveld is Kramp Nederland gevestigd. Vanaf de oprichting in 1951 is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste leverancier van onderdelen en accessoires voor de agrarische sector in Europa. Dit betekende echter ook dat huisvesting een upgrade nodig had.

Uitbreiding
Het nieuwe magazijn is maar liefst 6200m2 groot en heeft 3 verdiepingen kantoor- en expeditieruimte aan de voorzijde van het pand, tevens werd er een aansluiting gemaakt naar de bestaande bouw.

Voor deze kantoorruimte zijn in Ulft een flinke hoeveelheid prefab casco betonelementen zoals betonwanden, -trappen, -bordessen en -balken geproduceerd. Het meest indrukwekkend zijn echter de 39 betonnen kolommen voor de bouw van het nieuwe magazijn. Deze hebben een lengte van 22 meter en een gewicht van 50 ton per stuk en zijn voorzien van speciale ingestorte ankers in de voet van de kolom. Door gebruikmaking van deze ankers, ofwel kolomschoenen, staan deze kolommen na montage zonder schoren rechtop! De stalen vakwerkliggers overspannen maar liefst 50 meter en zijn 3,5 meter hoog.

Mombarg Beton - Prefab betonnen scherfwanden voor Onderstation Amsterdam IJburg

Hoog afwerkingsniveau

Onze prefab casco’s worden in een gereguleerde omgeving geproduceerd. Hierdoor zijn we in staat onze elementen van een hoog afwerkingsniveau en een constante maatvastheid te voorzien.
We produceren diverse prefab casco elementen:

 • Kolommen
 • Balken
 • Balkbodems
 • Wanden
 • Consoles
 • Dakplaten

  Deze prefab casco’s kennen vaak een constructieve uitdaging die we altijd aan gaan. We kijken graag vroeg in het proces mee. Onze engineers kunnen op voorhand een goede inschatting maken over de haalbaarheid van het prefab gedeelte van jouw project. Heb je advies nodig of wil je ons uitdagen. Neem dan contact met ons op.

Mombarg Beton proces
Happy flow

Jouw project

Ben je voor jouw project op zoek naar een prefab beton oplossing. Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op en laat onze experts met je meedenken om zo samen tot de meeste geschikte oplossing voor jouw ontwerp te komen. Wanneer je besluit ons het project te gunnen zullen onze engineers samen met een constructeur het nodige teken- en berekenwerk uitvoeren. Zodra dit gereed en goedgekeurd is zullen we tot productie overgaan om vervolgens op exact de afgesproken dag en tijd de elementen af te leveren op de bouwlocatie. Tijdens het gehele proces word je als afnemer middels notificaties op hoogte gehouden van de voortgang. Dit geeft jou meer transparantie en inzicht zodat projectplanningen beter nageleefd kunnen worden. Bij Mombarg Beton noemen we dit een Happy Flow, van eerste contact tot levering.

Mombarg Beton - Calculatie

Constructie en veiligheid

Onze deskundige engineers denken graag met je mee en werken vervolgens onze prefab elementen en constructies zorgvuldig uit. Mombarg Beton is gecertificeerd met onder andere het ISO 14001 en het KOMO BRL2813 certificaat zodat jij verzekerd bent van de beste kwaliteit en betrouwbaarheid. Technische details en bestekteksten zijn te vinden op onze documentatiepagina.

Mombarg Beton - Duurzaamheid
Oog voor het milieu

Duurzaamheid

Naast alle praktische, economische en technische voordelen van prefab beton is het ook nog eens een enorm duurzaam product. Aangezien alle kelders, putten en elementen op maat worden gemaakt is er nog nauwelijks sprake van afval. Ook is de levensduur van gebouwen langer en zijn betonelementen te hergebruiken. Daarnaast onderschrijft Mombarg Beton het Betonakkoord waarin afspraken zijn gemaakt om de betonsector in 2030 klimaatneutraal en circulair te maken. Bovendien bevat ons beton al jaren standaard hoogovencement dit zorgt voor een sterk verminderde CO2 uitstoot t.o.v. het traditionelere portlandcement.

Informatie aanvraag

Wens je meer informatie over onze casco elementen zoals wanden, kolommen of balken?

Ik ben gespecialiseerd in prefab beton casco elementen. Wil je advies voor de mogelijke toepassing van onze elementen in jouw project? Ik help je graag.

Mombarg Beton Ted Jansen
Ted Jansen Commercieel Adviseur 0314 - 760 760 t.jansen@mombargbeton.nl

Vraag vrijblijvend informatie aan

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft