BIM

“Building Information Modelling (BIM) is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot de sloop van het gebouw.

Albrandswaard
Aaa2ab65 e383 462b ba53 3734f984f77b original

Samenwerken

Een uitgangspunt van BIM is dat verschillende partijen en teams samenwerken in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw waarbij het aanleveren, ophalen en bewerken van de informatie in het BIM dient als ondersteuning en faciliteren van de rollen van de diverse belanghebbenden.” (Bron: Nationaal BIM Platform)


Sinds 2011

Mombarg Beton is al sinds 2011 bezig met engineeringsprocessen vanuit de BIM gedachte. We zijn sinds die tijd één van de koplopers in de branche en hebben door de jaren heen zeer veel geleerd.  Door deze ruime ervaring kunnen we onze klanten adviseren wat werkt en wat efficiënt is maar ook waar er nog verbeterpunten zitten. Deze kennis houden we niet voor onszelf maar delen we met onze klanten en zelfs met onze branchegenoten. Dit laatste is ongebruikelijk, maar wij zijn voorstander van het slimmer maken van de hele bouwkolom en daar hoort de prefab industrie zeker bij.

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Hinkenheuvel 2, 7071 PZ Ulft