Prefab Putten

Prefab beton putten worden voor vele verschillende doeleinden ingezet. Naast de traditionele oplossing als opslagput zijn er tal van andere toepassingen waarvoor een prefab beton put dé oplossing is.

Mombarg Beton - prefab beton put Danone Nutricia - Haps
Mombarg Beton - prefab beton put op transport
Waarom?

Onze prefab betonnen putten

Onze engineers denken graag met je mee om tot een passende oplossing voor jouw project te komen. En het productieproces tot levering? Dat loopt vloeiend dankzij onze Happy Flow

Waarom? Onze prefab betonnen putten:

  • worden al sinds 1985 uitgetekend, berekend en geprefabriceerd in de Achterhoek;
  • zijn leverbaar in zowel standaardformaten als maatwerk;
  • kunnen vrijwel altijd toegepast worden; dus ook in complexe situaties waar bijvoorbeeld sprake is van grote krachten;
  • voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen;
  • hebben een waterdichtheidsgarantie van tien jaar;
  • kunnen in zeer korte tijd worden geplaatst;
  • worden altijd geleverd met teken- en berekenwerk, plus een garantiecertificaat.

Mombarg Beton - 2 prefab beton putten Danone Nutricia - Haps

Mogelijkheden

Onze betonputten kunnen worden gebruikt als opslagmogelijkheid voor vloeistoffen, een (ondergrondse) technische ruimte, betonnen regenwaterput en nog veel meer:

Waterputten
Ook wel vloeistofputten genoemd. Deze worden gebruikt voor de opslag van vloeistoffen en hemelwater.


Rioolputten

Een rioolput van beton staat ook bekend als inspectieput. Het dient om inspecties in een rioolstelsel te kunnen uitvoeren.


Pompputten

Een prefab pompput wordt toegepast om water en/of andere vloeistoffen weg of naar boven te pompen. Deze putten worden vaak voorzien van technische installaties zoals een pomp.

Mombarg Beton - prefab beton put takelen voor transport

Meer mogelijkheden

Technische ruimte
Prefab betonnen putten en kelders worden regelmatig ingezet als onder- én bovengrondse technische ruimte bij agrarische bedrijven, zonne- en windparken, zwembaden en pretparken.


Liftputten

Een prefab betonnen liftput kent vele voordelen. Zelfs in complexe situaties is een prefab liftput zeer aantrekkelijk en technisch vrijwel altijd mogelijk.


Liftschacht

Een prefab betonnen liftschacht kan geleverd worden als prefab betonnen wand en als één prefab kokerelement. Het heeft grote voordelen ten opzichte van in het werk gestort beton. Naast snellere plaatsing wordt complex kistwerk met bijbehorende veiligheidsmaatregelen voorkomen.
Lees meer >


Speciale putten

Complexe putten met een grote verscheidenheid aan toepassingen. Wij leveren graag de oplossingen. Een echte specialiteit van ons.

Mombarg Beton - prefab beton put - Danone Nutricia - Haps
Referentie

Danone

In Haps staat een melkpoeder fabriek van Danone, het moederbedrijf van Nutricia. In deze ultramoderne fabriek produceert men dagelijks in grote hoeveelheid poedermelk en aanverwante producten. Zoveel zelfs dat er meer dan 3,5 miljoen baby's per dag mee gevoed kunnen worden.

Bij de uitbreiding van de fabriek was ACO verantwoordelijk voor de afvoer van reinigingswater en hebben zij Mombarg Beton verzocht een enorme put te ontwikkelen en te leveren ten behoeve van de pompinstallatie. De door ons geleverde put bestaat uit 2 delen van zo'n 90 ton per stuk die bovenop elkaar zijn geplaatst. Met een inhoud van maar liefst 200 m3 inhoud en een breedte van 6 meter, lengte van 9 meter en extra dikke wanden van 35 cm was dit met recht een mega kelder.

Mombarg Beton proces
Happy flow

Jouw project

Ben je voor jouw project op zoek naar een prefab beton oplossing. Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op en laat onze experts met je meedenken om zo samen tot de meeste geschikte oplossing voor jouw ontwerp te komen. Wanneer je besluit ons het project te gunnen zullen onze engineers samen met een constructeur het nodige teken- en berekenwerk uitvoeren. Zodra dit gereed en goedgekeurd is zullen we tot productie overgaan om vervolgens op exact de afgesproken dag en tijd de elementen af te leveren op de bouwlocatie. Tijdens het gehele proces word je als afnemer middels notificaties op hoogte gehouden van de voortgang. Dit geeft jou meer transparantie en inzicht zodat projectplanningen beter nageleefd kunnen worden. Bij Mombarg Beton noemen we dit een Happy Flow, van eerste contact tot levering.

Mombarg Beton - Calculatie

Constructie en veiligheid

Onze deskundige engineers denken graag met je mee en werken vervolgens onze prefab elementen en constructies zorgvuldig uit. Mombarg Beton is gecertificeerd met onder andere het ISO 14001 en het KOMO BRL2813 certificaat zodat jij verzekerd bent van de beste kwaliteit en betrouwbaarheid. Technische details en bestekteksten zijn te vinden op onze documentatiepagina.

Mombarg Beton - Duurzaamheid
Oog voor het milieu

Duurzaamheid

Naast alle praktische, economische en technische voordelen van prefab beton is het ook nog eens een enorm duurzaam product. Aangezien alle kelders, putten en elementen op maat worden gemaakt is er nog nauwelijks sprake van afval. Ook is de levensduur van gebouwen langer en zijn betonelementen te hergebruiken. Daarnaast onderschrijft Mombarg Beton het Betonakkoord waarin afspraken zijn gemaakt om de betonsector in 2030 klimaatneutraal en circulair te maken. Bovendien bevat ons beton al jaren standaard hoogovencement dit zorgt voor een sterk verminderde CO2 uitstoot t.o.v. het traditionelere portlandcement.

Mombarg Beton - prefab beton put op transport
Informatie aanvraag

Wens je meer informatie over onze prefab betonputten?

Ik ben gespecialiseerd in kelders en putten en denk graag met je mee over een passende oplossing voor jouw project

Mombarg Beton - Jarno Elschot
Jarno Elschot Project Engineer 0314 - 760 760 info@mombargbeton.nl

Ik heb een vraag over putten

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft