Oranje Nassau’s Oord Wageningen

Het in een prachtige en bosrijke omgeving gelegen Oranje Nassau’s Oord voldeed niet meer aan de gebruikseisen van Zinzia Zorggroep. Op het historische landgoed heeft Bouwbedrijf WAM&VanDuren het door het genormeerde Mecanoo architecten gecreëerde ontwerp voor het psychogeriatrisch verpleeghuis deel gerealiseerd.

Realisatie
2018
Locatie
Wageningen
Klant
Bouwgroep WAM & van Duren,
Categorie
Utiliteitsbouw
Geleverde producten
Balkons, Kolommen, Trappen, Wanden
Mombarg Beton Oranje Nassau Oord 01
Mombarg Beton Oranje Nassau Oord 03

Verbinding

Het ontwerp van Mecanoo architecten sluit aan op de nieuwe tijdgeest en behoeften van dementerende ouderen. Vanwege het monumentale gebouw en de bijzondere omgeving van Oranje Nassau’s Oord is zorgvuldig gezocht naar de verbinding tussen oud en nieuw. Het ontwerp toont een harmonieus geheel van nieuwbouw in combinatie met het huidige karakteristieke hoofdgebouw en het landgoed.


Het huidige gebouw en enkele bijgebouwen, waar cliënten met de ziekte dementie wonen, werden gesloopt. Hiervoor in de plaats is een in de vorm van een halve boog ontworpen nieuw gebouw gerealiseerd dat is verbonden met het bestaande boogvormige monumentale hoofdgebouw. Daarnaast komt er een zogenaamd satellietgebouw waar een deel van de bewoners zal komen te wonen.


Wij hebben geleverd:

  • Trappen
  • Kolommen
  • Balkonplaten
  • Randelementen
  • Vloerplaten
  • Wanden

Mombarg Beton Oranje Nassau Oord 00
Mombarg Beton Oranje Nassau Oord 02

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft