Nathan Zevenaar

Nathan is expert op het gebied van duurzaam verwarmen, koelen en warm tapwaterbereiding en is betrokken bij aansprekende projecten op dit vlak. Van de transformatie van een kantoorpand tot een compleet nieuwe wijk. Nathans producten en oplossingen zijn overal toepasbaar. Men heeft vestigingen in ’t Harde, Zaventem (Belgie) en Zevenaar. In Zevenaar staat sinds kort het van alle faciliteiten voorziene nieuwe hoofdkantoor van Nathan. Het door WillemsenU ontworpen pand is gerealiseerd door de KlaassenGroep. Het nieuwe pand is gebouwd volgens de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam bouwen, waar energie nul uitgangspunt is.

Realisatie
2017
Locatie
Zevenaar
Klant
Klaassen Bouw
Categorie
Kantoor- en bedrijfsgebouwen
Geleverde producten
Trappen, Wanden
Mombarg Beton - Nathan - Zevenaar
Mombarg Beton - Nathan - Zevenaar

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe pand ligt aan de rand van de stad, grenzend aan het landschap dat zich omhoog trekt onder een beschermende luifel naar de entree. Eenmaal binnen is er een aangenaam stabiel klimaat, doordat er gebruik gemaakt wordt van de eigen producten van Nathan. Hierbij worden betonkernactivering met warmtepomp en bronnen en de ventilatie met warmteterugwinning ingezet om de hoge duurzaamheidsdoelen te halen.

Met de juiste toepassingen wordt zowel het gebouw als de omgeving naar een hoger plan getild. Door het omhoog trekken van het landschap worden de parkeerplaatsen aan het zicht onttrokken, richten de glazen gevels van de kantoren zich naar het omringende landschap en is de showroom op de toegangsweg gericht.


Mombarg Beton - prefab beton trappen in kantoor Nathan - Zevenaar

Betonkernactivering

De keuze voor betonkernactivering zorgt voor een zeer duurzaam gebouw dat techniek en design optimaal combineert. Door het in de betonvloer opnemen van de meeste installaties en het weglaten van het gebruikelijk verlaagd plafond komt het schoonwerk betonnen plafond in zicht en kan ongestoord warmte-uitwisseling plaatsvinden tussen de vloer/plafond en de ruimte. Alleen de in het beton gestorte roosters voor luchtbehandeling, armaturen voor de basisverlichting en de sprinklerkoppen blijven in het zicht. Dit resulteert in een strak beeld, minimaal gebruik van materiaal en een stabiele temperatuur.


Wij hebben geleverd:

  • Balustraden
  • Betonranden
  • Trappen
  • Wanden

Mombarg Beton - Nathan - Zevenaar
Mombarg Beton - prefab beton trappen in kantoor Nathan - Zevenaar
Mombarg Beton - Nathan - Zevenaar

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft