Lochal - Tilburg

In het hippe spoorzone gebied van Tilburg vind je de LocHal. De uit 1932 stammende Locomotiefhal is de voormalige locomotief werkplaats van de NS en nu het kloppende hart van de Spoorzone. In opdracht van Gemeente Tilburg heeft Binx Smartility samen met hun co-makers deze oude locomotiefwerkplaats getransformeerd tot een centrum voor kunst, cultuur en ontmoeting. De nostalgische werkplaats is op een schitterende manier verbouwd tot een prachtig multifunctioneel gebouw. Het unieke project heeft verschillende architectuur prijzen mogen ontvangen waaronder het prestigieuze World Building of the Year.

Realisatie
2017
Locatie
Tilburg
Klant
Binx Smartility
Categorie
Utiliteitsbouw
Geleverde producten
Trappen, Wanden
Mombarg Beton - LocHal Tilburg
Mombarg Beton - prefab betontrappen voor LocHal Tilburg

Trappenlandschap

In de LocHal zijn naast hoofdgebruiker Bibliotheek Midden-Brabant, Kunstloc Brabant en vergader accommodatie Seats2Meet gevestigd.

De binnenzijde van de LocHal heeft meer weg van een overdekt plein dan een gebouw. Aan dit binnenplein met zijn enorme centrale open trappenlandschap zijn op verschillende niveaus trappen en terrassen geplaatst die plaats bieden aan ruimtes om te lezen, te werken, te socializen of om op te treden. Op de hogere verdiepingen zijn er vergaderruimtes en intiemere werkplekken gecreëerd.


Wij hebben geleverd:

  • Trappen
  • Bloktreden
  • Tribune elementen
  • Wanden

Mombarg Beton - LocHal Tilburg
Mombarg Beton - prefab betontrappen voor LocHal Tilburg

Video

Middels onderstaande video krijg je een mooi overzicht van dit prachtig gerenoveerde gebouw

Mombarg Beton - LocHal Tilburg

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft