Liemers College locatie Landeweer

In de wijk Zevenpoort tegenover station Zevenaar Oost is het door LIAG ontworpen schoolgebouw van het Liemers College locatie Landeweer gerealiseerd. Het 7.500 m2 grote gebouw voor zo’n 650 leerlingen is naast lokalen onder andere voorzien van twee sportzalen en buitenruimten en is een prachtige thuisbasis voor de VMBO-bovenbouw. Dankzij de ligging is de school goed bereikbaar uit zowel Zevenaar als Didam en Rijnwaarden.

Realisatie
2013
Locatie
Zevenaar
Klant
WBC Bouwgroep BV
Categorie
Onderwijs
Geleverde producten
Bordessen, Gevelelementen, Trappen, Wanden
Mombarg Beton - Liemers College Zevenaar
Mombarg Beton - Liemers College - Zevenaar

Opgetild schoolplein

Het via twee grote trappen bereikbare en kleurrijk betegelde schoolplein is opgetild en vormt een verbinding tussen het stationsplein en de parkzone. Onder het plein bevinden zich de fietsenstalling en de techniek ruimtes. In de drie verdiepingen hierboven zijn de kantine, gymzalen met grote glazen puien, onderwijspleinen en kantoorruimten ondergebracht. 


LIAG wilde ruimtes creëren waarin leerlingen en docenten worden gestimuleerd om samen te werken en elkaar te inspireren in ‘een transparante en open omgeving zonder de gewenste kleinschaligheid uit het oog te verliezen’. Er is gezocht naar een balans tussen gemeenschappelijke en individuele onderwijsruimten met variabele werkplekken.

.

We hebben geleverd:

  • Spouwbladen
  • Trappen
  • Bordessen
  • Gevelelementen in antracietkleurige beton met Noeplast Rimini-structuur
  • Binnenwanden met Noeplast Rimini-structuur
  • Binnenwanden half-om-half, half naturelgrijs/half antracietkleurig

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft