Kasteel Heesterburgh 's Hertogenbosch

Haverleij is een bijzondere woonwijk nabij 's Hertogenbosch waar 9 unieke Kastelen en Slot Haverleij staan. De kastelen zijn prachtig gelegen in het groen en aan de Maas. Kasteel Heesterburgh is het sluitstuk van dit project en is ontworpen als idyllisch Frans burchtdorp.

Realisatie
2021
Locatie
's Hertogenbosch
Klant
Heijmans
Categorie
Woningbouw
Geleverde producten
Balkons, Kolommen, Trappen, Wanden
Mombarg Beton - Kasteel Heesterburgh
Mombarg Beton Kasteel Heesterburgh 02

Haverleij

De gemeente Den Bosch maakt zich halverwege jaren 90 zorgen omdat veel welgestelde inwoners de stad verlieten en zich vestigden in de omliggende dorpen. Men wilde deze tendens tegen gaan en deze groep inwoners een alternatief bieden. 


9 Kastelen

In plaats van standaard woningen verdeeld over het gehele gebied heeft men de woningen geconcentreerd in negen kastelen en een vesting.  Elk kasteel is op een bijzondere plaats gesitueerd: in het bos, aan de rand van bos en rietland of op de grens van weiland en bos. Ze staan als zelfstandige entiteiten aan het einde van oprijlanen of aan de overkant van ophaalbruggen. Ieder kasteel is ontworpen door een andere gerenomeerde architect.


Kasteel Heesterburgh

Dit kasteel met burchtdorp is is prachtige laatste gedeelte van het omvangrijke project. Via een burg kom je het dorp binnen waar 49 karakteristieke en stijlvolle woningen zijn geplaatst. Aan het marktplein staat het statige kasteel Heesterburgh. De 24 ruime appartementen bieden allen prachtig uitzicht op het dorp, de groene omgeving of de Maas. Dit project is gebouwd door Heijmans


Voor dit project hebben wij geleverd:

  • Balkons
  • Trappen
  • Wanden
  • Kolommen
  • Randelementen
  • Afdekplaten

Van boven

Op deze drone video zie je het verloop van dit project. (c) Heijmans NV

Mombarg Beton Kasteel Heesterburgh 02

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft