Hogeschool Saxion

De hoofdvestiging van Hogeschool Saxion in Apeldoorn is sinds eind 2016 gevestigd op de plek van de voormalige Nettenfabriek vlakbij station Apeldoorn. Op deze voor studenten ideale locatie heeft bouwbedrijf WAM&vanDuren het door IAA Architecten ontworpen schoolgebouw gerealiseerd. Het nieuwe gebouw heeft een vloeroppervlak van 2.500 m2 en biedt onderdak aan zo’n 1000 studenten van de opleidingen Hotel Management en Security Management.

Realisatie
2016
Locatie
Apeldoorn
Klant
WAM van Duren / WSI
Categorie
Onderwijs
Geleverde producten
Bordessen, Trappen, Wanden
Mombarg Beton - Saxion Hogeschool - Apeldoorn
Mombarg Beton - Saxion Hogeschool - Apeldoorn

Industrieel erfgoed

IAA Architecten heeft in het ontwerp de industriële uitstraling van de Nettenfabriek kunnen behouden en de remontabele nieuwbouw middels een Atrium verbonden met het restant van de voormalige Nettenfabriek. Het nieuwe bouwdeel is flexibel in te delen en heeft vier bouwlagen in plaats van de twee die het vroeger had.

Duurzaam

Hogeschool Saxion kiest ervoor om in nieuwe gebouwen flexibiliteit en duurzaamheid te combineren met een gezond binnenklimaat en comfort. Door tal van maatregelen heeft het gebouw het duurzaamheidscertificaat voor vastgoed (BREEAM Excellent ) behaald. Daarnaast zorgen energiebesparende maatregelen zoals isolatie, klimaatvloeren en zonnepanelen voor 40% lagere energielasten.


Wij hebben geleverd:

  • Trappen
  • Bordessen
  • Wanden (kwaliteit CUR100)

Mombarg Beton - Saxion Hogeschool - Apeldoorn

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft