Cruquius Amsterdam

Cruquius was het laatste onontgonnen eiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam. Amvest herontwikkelde het verouderde bedrijventerrein tot een levendig en multifunctioneel stedelijk gebied aan het water met veel ruimte voor groen.

Realisatie
2019
Locatie
Amsterdam
Klant
TBI Koopmans
Categorie
Woningbouw
Geleverde producten
Balkons, Bordessen, , Galerijen, Kolommen, Trappen, Wanden
Mombarg Beton - Cruquius Amsterdam
Mombarg Beton - Cruquius Amsterdam - prefab beton 04

Binnenbocht

In de Binnenbocht realiseerde TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep als bouwteampartner in opdracht van Amvest drie gebouwen: een licht, modern ‘terrassengebouw’, een karakteristieke loods en een stoer appartementengebouw van baksteen en houten elementen.

Voor dit project hebben wij geleverd:

  • Balkons
  • Wanden
  • Galerijen
  • Trappen
  • Bordessen
  • Dakplaten
  • Kolommen

Mombarg Beton - Cruquius Amsterdam prefab beton 03

3 gebouwen

De Bocht

Het volume van De Bocht loopt trapsgewijs op van 7 tot 15 lagen en is daarmee één van de hoogteaccenten op het Cruquiuseiland. De woningen en bedrijfsruimtes omsluiten een drielaagse inpandige parkeergarage met daarbovenop een binnenhof. De witte gemetselde gevels met brede panoramaramen sluiten aan bij de kadebebouwing aan de zuidzijde van de Entrepothaven. Richting de Remepa-loods en de lage bebouwing daarnaast trapt het volume verder omlaag naar 3 verdiepingen.

De Loods

De karakteristieke loods uit 1959 was als ‘behoudenswaardig’ aangeduid. Gezien de grondvervuiling was behoud echter niet mogelijk. De loods werd daarom gereconstrueerd en kreeg met acht loftwoningen een nieuwe invulling. Uitgangspunten voor het ontwerp waren de industriële sfeer van het interieur met de zichtbare stalen constructie.

2Peer

Naast de loods ontstaat het appartementengebouw 2Peer waarin jonge bewoners een woning zijn gaan delen. De begane grond is opgetild boven een half-verdiepte parkeergarage. Het gebouw is onderdeel van het nieuwe groene hart van het Cruquiusgebied en staat met zijn afgeronde hoeken informeel in het groen. Het ontwerp is van LEVS Architecten.

Mombarg Beton - Cruquius Amsterdam 03
Mombarg Beton - Cruquius Amsterdam tekening
Mombarg Beton - Cruquius Amsterdam - prefab beton 04
Mombarg Beton - Cruquius Amsterdam prefab beton 02

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft