Brede school Stationskwartier

In het voorjaar van 2016 is de nieuwbouw van de Brede School de Piramide in het Stationskwartier van Rijswijk afgerond. Direct naast het oude gebouw van Basisschool de Piramide.

Realisatie
2016
Locatie
Rijswijk
Klant
Van Zanten Vlaardingen
Categorie
Onderwijs
Geleverde producten
Balken, Bordessen, Kolommen, Trappen, Wanden
Mombarg Beton Brede School Stationskwartier Rijswijk 001 small
Mombarg Beton Brede School Stationskwartier Rijswijk 003 small

Meer dan een school

De Brede School in het Stationskwartier te Rijswijk is qua opzet en samenwerking gebaseerd op het zoveel mogelijk delen van de diverse ruimtes. Zo zijn naast de functie onderwijs en kinderopvang ook buurtfuncties en wijkwelzijn geïntegreerd. De gymzaal is ontworpen volgens de geldende KVLO-eisen (Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding) en in de buitenruimte worden voorzieningen getroffen voor zowel speel- als parkeermogelijkheden van auto’s en fietsen. Het ontwerp heeft een loftachtige, industriële uitstraling. 
De school wordt onder andere in gebruik genomen door de Laurentius Stichting met basisschool De Piramide, Stichting Rijswijkse Kinderopvang en Stichting Bewonersorganisatie Rijswijk Midden. Daarbij voldoet het gebouw aan de uitgangspunten van ‘Frisse scholen’ Klasse B van Senter Novem.

De opdrachtgever van het door Architectenstudio H.H. te Amsterdam ontworpen gebouw was de Gemeente Rijswijk. Van Zanten Bouw heeft het gebouw binnen een jaar gebouwd.


Wij hebben geleverd:

  • Balken
  • Sandwich elementen
  • Kolommen
  • Trappen
  • Bordessen
  • Wanden

Mombarg Beton Brede School Stationskwartier Rijswijk 003 small
Mombarg Beton Brede School Stationskwartier Rijswijk 002 small
Mombarg Beton Brede School Stationskwartier Rijswijk 001 small

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft