Aeres Hogeschool Almere

In opdracht van Aeres Hogeschool heeft Aannemingsmaatschappij Hegeman het ultieme groene (school) gebouw gebouwd in Almere. Het gebouw biedt plek voor 900 studenten en 80 werknemers.

Realisatie
2021
Locatie
Almere
Klant
Aannemingsmaatschappij Hegeman
Categorie
Onderwijs
Geleverde producten
Bordessen, Trappen, Wanden
Mombarg Beton Aeres Hogeschool
Mombarg Beton Aeres Hogeschool 02

Groene long

Het door BDG Architecten ontworpen gebouw is gelegen op het Floriade terrein is energieneutraal, klimaatadaptief en circulair en vormt een gezonde, inspirerende werk- en leeromgeving. Vanaf collegejaar 2022 hebben de studenten hun intrede gedaan in het door Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. gebouwde pand. In de periode ervoor heeft het dienst gedaan als ontvangstgebouw van de wereldtuinbouwtentoonstelling met als thema Growing Green Cities. 


Groen
In het gebouw zijn 6 bomen en 2.000 verschillende planten op het dak geplaatst, zijn er zo'n 12.082 planten verwerkt in de gevel en vindt je binnen het gebouw ook nog eens zo'n 2.400 planten. Het regenwater wordt opgevangen en opgeslagen en gebruikt om al het groen te voorzien van water. Daarnaast is de gehele staalconstructie demontabel en herbruikbaar, het hout van de trappen en dakvlonders is oud scheepshout en de gevel bestaat uit recyclebaar biocomposiet.

 
Wij hebben voor dit project geleverd

  • prefab betontrappen
  • bordessen
  • vloerplaten
  • wanden

Mooie beelden

Onderstaand een drone opname van het gebouw. (c) Arjan Drone views

Mombarg Beton Aeres Hogeschool 02

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft