Kolommen

Prefab beton kolommen zijn terug te vinden in bijna elk gebouw in Nederland. Samen met balken vormen ze de basis voor de constructie. Mombarg levert al ruim 35 jaar prefab beton kolommen in diverse uitvoeringen, vormen en afmetingen.

Mombarg Beton ANWB Service Centrum Amsterdam 3
Mombarg Beton - prefab betonnen kolommen voor nieuwe magazijn Kramp Varsseveld - tevens geleverd prefab betonnen balken, blokken, trappen, bordessen en wanden

Hoe we dit doen

Onzer prefab beton kolommen

 • worden al sinds 1985 uitgetekend, berekend en gefabriceerd in de Achterhoek;

 • zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen;
  • Vierkant;
  • Rechthoekig;
  • Rond (kokers);
 • zijn verkrijgbaar in zeer veel afmetingen;
 • voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en aan het bouwbesluit;
 • profiteren van de Happy Flow;
 • worden vooraf volledig in 3D uitgewerkt;
 • worden altijd geleverd met een KOMO certificaat;
 • worden op duurzame wijze en conform ISO 14001 vervaardigd;
 • worden altijd geleverd inclusief engineering (teken- en berekenwerk), plus een garantiecertificaat.

Mombarg Beton - prefab betonnen kolommen voor nieuwe magazijn Kramp Varsseveld - tevens geleverd prefab betonnen balken, blokken, trappen, bordessen en wanden
Referentie

Kramp

In het Gelderse Varsseveld is Kramp Nederland gevestigd. Vanaf de oprichting in 1951 is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste leverancier van onderdelen en accessoires voor de agrarische sector in Europa. Dit betekende echter ook dat huisvesting een upgrade nodig had.

Uitbreiding
Het nieuwe magazijn is maar liefst 6200m2 groot en heeft 3 verdiepingen kantoor- en expeditieruimte aan de voorzijde van het pand, tevens werd er een aansluiting gemaakt naar de bestaande bouw.

Voor dit project hebben we onder andere 39 speciale kolommen geleverd met een lengte van maar liefst 22 meter en een gewicht van 50 ton per stuk. Ook zijn er speciale ingestorte ankers in de voeten van de kolommen aangebracht waarmee ze na montage zonder schoren rechtop stonden.

Mombarg Beton proces
Happy flow

Jouw project

Ben je voor jouw project op zoek naar een prefab beton oplossing. Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op en laat onze experts met je meedenken om zo samen tot de meeste geschikte oplossing voor jouw ontwerp te komen. Wanneer je besluit ons het project te gunnen zullen onze engineers samen met een constructeur het nodige teken- en berekenwerk uitvoeren. Zodra dit gereed en goedgekeurd is zullen we tot productie overgaan om vervolgens op exact de afgesproken dag en tijd de elementen af te leveren op de bouwlocatie. Tijdens het gehele proces word je als afnemer middels notificaties op hoogte gehouden van de voortgang. Dit geeft jou meer transparantie en inzicht zodat projectplanningen beter nageleefd kunnen worden. Bij Mombarg Beton noemen we dit een Happy Flow, van eerste contact tot levering.

Mombarg Beton - Calculatie

Constructie en veiligheid

Onze deskundige engineers denken graag met je mee en werken vervolgens onze prefab elementen en constructies zorgvuldig uit. Mombarg Beton is gecertificeerd met onder andere het ISO 14001 en het KOMO BRL2813 certificaat zodat jij verzekerd bent van de beste kwaliteit en betrouwbaarheid. Technische details en bestekteksten zijn te vinden op onze documentatiepagina.

Mombarg Beton - Duurzaamheid
Oog voor het milieu

Duurzaamheid

Naast alle praktische, economische en technische voordelen van prefab beton is het ook nog eens een enorm duurzaam product. Aangezien alle kelders, putten en elementen op maat worden gemaakt is er nog nauwelijks sprake van afval. Ook is de levensduur van gebouwen langer en zijn betonelementen te hergebruiken. Daarnaast onderschrijft Mombarg Beton het Betonakkoord waarin afspraken zijn gemaakt om de betonsector in 2030 klimaatneutraal en circulair te maken. Bovendien bevat ons beton al jaren standaard hoogovencement dit zorgt voor een sterk verminderde CO2 uitstoot t.o.v. het traditionelere portlandcement.

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft