Architectonisch beton

Architectonisch beton, ook wel bekend als decoratief beton of zichtbeton, is beton dat is ontworpen en geproduceerd met het oog op esthetische kwaliteit en visuele aantrekkingskracht. Architectonisch beton wordt vaak toegepast in gebouwen en constructies waarbij het uiterlijk van het beton een belangrijke rol speelt in het ontwerp.

Mombarg Beton leverde prefab beton wanden voor Kerkgebouw de Poort in Oud-Beijerland
Mombarg Beton - Kerkgebouw de Poort

Vele mogelijkheden

Architectonisch beton kan verschillende kleuren, texturen en oppervlakteafwerkingen hebben, en kan worden gebruikt voor het maken van sculpturale vormen, ingewikkelde patronen en decoratieve elementen. Het beton kan worden aangepast aan de ontwerpvereisten en specificaties van de architect of ontwerper.

Architectonisch beton wordt meestal gemaakt met hoogwaardige materialen, zoals fijne toeslagstoffen en pigmenten, en vereist een zorgvuldige en nauwkeurige productie en installatie. Het beton moet worden beschermd tegen krassen, vlekken en andere beschadigingen tijdens de productie en installatie, en moet regelmatig worden onderhouden om de gewenste uitstraling te behouden.

Architectonisch beton wordt vaak gebruikt in moderne architectuur, zoals bijvoorbeeld in gevelbekleding, vloeren, wanden, trappen, kolommen en andere decoratieve elementen. We zien het regelmatig terug in de woning-, bedrijfs- en utiliteitsbouw maar ook in civiele constructies, zoals bruggen, tunnels en viaducten, waarbij het esthetische aspect van het beton een belangrijke rol speelt.

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft