Gemeentehuis Rheden

Welkom in de groene oase van De Steeg, gemeente Rheden! Op de grens van Veluwezoom en IJsselvallei verrijst binnenkort het nieuwe duurzame gemeentehuis, dat naadloos opgaat in het prachtige landschap. Met een uniek trappenlandschap dat aan beide zijden een adembenemend uitzicht biedt, vormt dit gebouw een verbindende plek voor inwoners en gemeentemedewerkers.

Datum
3 augustus 2023
Leestijd
3 min
Gemeenthuis Rheden 00
Gemeenthuis Rheden 01

Circulair

Het oude gemeentehuis is op een circulaire wijze gesloopt, met maar liefst 98% van de materialen die een nieuw leven krijgen. Het nieuwe gebouw zal een toonbeeld zijn van energieneutraliteit en zal zoveel mogelijk gebruikmaken van demontabele en herbruikbare materialen. 

Van Wijnen Arnhem is op 11 juli 2023 begonnen met de realisatie van dit visionaire ontwerp, dat tot stand is gekomen in samenwerking met de gerenommeerde architectenbureaus DP6 en Zender Architecten.

De verwachte oplevering is Q3 2024.

Gemeenthuis Rheden 02

Prefab beton

Als leverancier voor dit project zullen wij verschillende prefab betonelementen verzorgen, waaronder trappen, bordessen, borstwering, wanden, kernwanden, ronde kolommen, tribune-elementen en een tribunetrap. Deze prefab betonelementen zullen bijdragen aan de duurzaamheid en efficiëntie van de constructie, terwijl ze tegelijkertijd het architectonische meesterwerk compleet maken.

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft