De Gelderse Stadstuin World Food Center Ede

De Gelderse Stadstuin is een nieuwe wijk aan de rand van de Veluwe waar voedsel en natuur een centrale rol spelen. Hier woon je op een heel bijzondere plek van het Edese World Food Center met zicht op de monumentale kazernegebouwen. Veel mooier dan dit wordt het niet! Van Wijnen Arnhem bouwt nu aan fase 2 dat bestaat uit 31 energiezuinige tussen- en hoekwoningen en 2 onder 1 kapwoningen van verschillende grootte. Het natuur inclusieve ontwerp van MIX Architectuur houdt rekening met de huidige flora en fauna. De natuurlijke materialen, frisse kleuren, grote ramen en speelse details passen precies bij de plek.

Datum
29 juni 2023
Leestijd
1 min
WFS De Stadstuin 02
WFS De Stadstuin 04

Eén met de natuur

Leuk detail zijn de terrassen met buitenkeuken die aan de binnentuin grenzen. Deze zorgen voor een vriendelijke overgang van gebouw naar natuur, maar maken het ook mogelijk om even makkelijk bij de ‘buren’ aan te waaien voor een barbecue. Of wat dacht je van samen lunchen onder de begroeide pergola met zelf geplukt fruit?

De Gelderse Stadstuin wordt een groene, gezonde leefomgeving waar de biodiversiteit versterkt wordt met beplanting, sedumdaken en nestkasten. Het regenwater wordt op natuurlijke manier geïnfiltreerd, zodat de natuur langer geniet van een flinke bui. Door gebruik te maken van het natuurlijk hoogteverschil staat een groot deel van de auto’s uit het zicht geparkeerd. 


Voor dit project leveren wij:

  • balken
  • kolommen
  • wanden

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft