Schoonwerkbeton

Schoonwerkbeton is een type beton dat wordt gebruikt voor constructies waarbij de oppervlakte-afwerking van het beton van groot belang is, zoals bijvoorbeeld in zichtbeton. Het is een hoogwaardig beton dat zeer glad, homogeen en esthetisch aantrekkelijk is. Het oppervlak van het schoonwerkbeton is vrij van onregelmatigheden, poriën, scheuren en andere defecten, waardoor het een uniform en strak uiterlijk heeft.

Mombarg Beton Nathan Zevenaar 2
Mombarg Beton - Prefab Architectonische wand

Speciaal

Schoonwerkbeton wordt geproduceerd met specifieke zand- en cementsoorten, waaraan vaak ook fijnere vulstoffen en speciale toeslagstoffen worden toegevoegd om de vloeibaarheid en de verwerkbaarheid van het beton te verbeteren. Het beton wordt vaak met een speciale mal gegoten om de gewenste vorm en afwerking te verkrijgen. Na het uitharden kan het beton nog worden nabewerkt om het oppervlak verder te perfectioneren.

Schoonwerkbeton wordt vaak toegepast in architectonisch beton, zoals bijvoorbeeld in gevelpanelen, trappen, wanden, vloeren en andere decoratieve elementen. Het wordt ook gebruikt in civiele constructies, zoals bruggen, tunnels en viaducten, waarbij het esthetische aspect van het beton een belangrijke rol speelt.

Mombarg Betonelementen B.V.

Contactgegevens

Riezenweg 6, 7071 PR Ulft